Bogen: Mårslet…her hvor vi bor

Så er den her igen

bogen, der kan være årets julegave og bør stå på reolen i hjemmet hos alle, der interesserer sig for lokalhistorien. Mårslet Sogns Lokalhistoriske Forening har genudgivet bogen fra 2014 (den blev revet væk for 4 år siden) med de bedste artikler om Mårslets historie. Forfatteren bag de lokalhistoriske fortællinger er Hans Møller, der gennem artikler, foredrag og byvandringer har fortalt om egnens bevaringsværdige forhistorie, der også rækker ind i nutidens Mårslet.
Mårslet Sogns Lokalhistoriske Forening har gennem de sidste 25 år udgivet over 30 lokalhistoriske hæfter i serien Mårslet…her hvor vi bor. I anledning af foreningens 30-års jubilæum i 2014 blev artiklerne samlet i bogform. Det er ikke Mårslets fuldkomne historie, der nu er udgivet. Det er derimod 300 sider, der fortæller om byen og sognet Mårslet fra at være et bondesamfund til at blive et bysamfund. Vi hører om, hvordan kirken og herregårdene var vigtige omdrejningspunkter for det liv, der levedes i sognet, men vi hører også ned i detaljen om, hvor betydningsfulde bl.a. brugsen, smedjen, telefoncentralen og afholdshotellet var for dagliglivet og udviklingen, da Mårslet var en selvstændig sognekommune.
Lokalhistoriker Hans Møller tager os med rundt i byen og dens omegn, hvor han levende fortæller om huse, gårde og godser samt personer og familier, der har levet i byen. Det er ikke mindst disse unikke menneske-fortællinger, der gør historien og vor egn levende.
Artiklerne er alle blevet illustreret med relevant billedmateriale fra Mårslet Egnsarkivs store samling af ældre og nyere billeder fra Mårslet Sogn.
Arbejdet med at få denne bog til at blive til virkelighed er udført af bestyrelsen i Mårslet Sogns Lokalhistoriske Forening og frivillige medarbejdere i Mårslet Egnsarkiv. Redaktørerne håber, at udgivelsen af denne bog vil give såvel den oprindelige befolkning som de mange tilflyttere en enestående chance for at lære områdets historie at kende og dermed en mulighed for at kunne værdsætte og glæde sig over det lokalsamfund, som vi alle er en del af. Det er Mårslet… her hvor vi bor!
Bogen kan købes ved Julemarked i Borgerhuset og på Kildevang samt ved henvendelse til Lokalhistorisk Forening og Mårslet Egnsarkiv. Prisen er stadig kun 150 kr.

Med venlig hilsen

Anne Marie Dalsgaard Mikkelsen

Langballevej 117

Langballe

8320 Mårslet

40349838

86522652

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.